Kampanyalar

Bilecik Otobüs Bileti

Bilecik, küçük ama ışıl ışıl, sıcacık bir şehrimiz. Bir ucundan diğer ucuna 1 saatte yürüyebildiğiniz cazip bir gezi rotasıdır.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş temellerinin atıldığı ve konumu bakımından önem arz eden şehirlerden biri olan Bilecik, birbirinden güzel doğal miraslara ve gezi noktalarına ev sahipliği yapıyor. Burada keşfedilmeyi bekleyen müzeler, tarihi camiiler, türbelerinin tarihi dokusunun yanında göletleri, yaylaları, barajı, şelalesi ve doğal güzellikleri ile birlikte gezilip, görülesi bir şehir.

Tarihin Kokusunu Almak İçin Gezilecek Yerler

• Bilecik’in en turistik yeri şüphesiz ki Şeyh Edebali Türbesi ve çevresi. Bu şehre gelen hemen herkesin mutlaka uğradığı bir yer.
• Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, yapım tarihi net olarak bilinmese de eldeki verilere göre 1900’lü yılların başlarında belediye reisi Memiş Ağa tarafından “sargı evi” olarak inşa edilmiş.
• Şehir merkezinde yer alan Bilecik Müzesi, ilk olarak 1874 yılında jandarma binası olarak kullanılması için iki katlı bir yapı olarak inşa edilmiş. Daha sonrasında 1921 yılında yaşanan Yunanistan‘ın işgali nedeniyle istila edilen ve tamamen yıkılan yapı, Kurtuluş Savaşı sonrasında aynı temel üzerine yeniden yapılmış.
• Ertuğrul Gazi Türbesi, Dursun Fakih Türbesi, Şeyh Edebali Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Kaymakam Çeşmesi, Mehmet Paşa Kervansarayı, Orhan Gazi Camii, İnönü Şehitliği, Metristepe Zafer Anıtı, Çelebi Sultan Mehmet Camii ve Bilecik’in yeni müzelerinden biri olan Yaşayan Kent Müzesi, şehirde en çok ilgi çeken gezi noktalarından bazıları.

Görsel Şölen Yaşatacak Yerler

• Şehrin merkezinin dışında bulunan Pelitözü Göleti, Bilecik’in en güzel yerlerinden biri. Ormanlık alanda konumlanmış büyükçe bir göl olan Pelitözü piknik yapmak, bisiklete binmek, temiz hava almak ve keyifli vakit geçirmek için harika bir yer. Bu gölet içinde yer alan Bilecik Açık Hava Tiyatrosu da şehrin simgelerinden biri haline gelmiş.
• Harmankaya Kanyonu, Türkiye’nin 174. Tabiat Parkı olarak kabul edilmiş. Binlerce yıldır Frigyalılardan, Romalılara kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Harmanköy’de yer alan kanyon, 4 kilometrelik uzunluğu ve eşsiz tabiatı ile görenleri büyülüyor.
• İnhisar Mağarası, tam olarak turizme açılmış olmasa da, doğa tutkunları tarafından oldukça iyi biliniyor.
• Kınık Şelalesi, şehrin merkezine bağlı olan Kınık Köyü’nün sınırları içerisinde yer alıyor. Suyun dinlendirici sesini sevenler için harika bir gezi noktası.
• Şehrin çevresinde bulunan köyler de oldukça ilgi çekici. Bu köylerden bir tanesi Harmanköy, doğayla iç içe olup köy kokusunu almayı sevenler için kısa bir mesafe yol giderek ulaşabilecekleri bir doğal yaşam alanı.
• Bozcaarmut Göleti’ne giden yol üzerinde Küçükelmalı Tabiat Parkı, aynı zamanda yılda ortalama 100 bin kişi tarafından ziyaret edilen oldukça güzel bir mesire alanı.
• Küçük ama her metrekaresinde keyifli vakit geçirebileceğiniz Bilecik şehrinde, Sofular Yaylası, Kömürsu Yaylası, Çiçekli Yaylası, Uzunçam Yaylası, Türbin Mesire Yeri, Dodurga Barajı, Bozcaarmut Göleti, Günyurdu Göleti, Çavuşköy Göleti, Kınık Şelalesi gibi yerleri de görmeden dönmeyin deriz.

Nerede Ne Yesek?

• Buralarda makarna, tarhana, kuskus, erişte evde yapılır.
• Geleneksel beslenme düzeni ve özgün yemeklerin ağırlığını koruyan Bilecik’te, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, saçta yufka böreği, yağlı yufka, keklik kebabı güveç, kuru fasülye, piruhi gibi lezzetleri mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.
• Yemekten sonra pancar pekmezi, köpük helvası, büzme tatlısı, hoşmerim, kıtırcı helvası, karacaoğlu helvası gibi tatlar ile Bilecik gezinizin tadı damağınızda kalabilir.

Bilecik’in tarihini, doğasını, yemeklerini say say bitmez. Siz iyisi mi bi’ Bilecik otobüs bileti alın, bu tarih ve doğa kokan şehrin keyfini çıkarın.

Bilecik yakınlarındaki diğer sefer noktalarımız

Bozüyük
Otobüs Bileti