Kampanyalar

İzmir » Kırklareli Otobüs Bileti

Yeşil doğası ve sahilleri gibi birçok yönü keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerle doludur. Trakya'nın İncisi İğneada’yı yaşamadan, Papuçdere ve Efendidere'nin ortasında saçlarını Karadeniz'in hırçın poyrazında tarayan Kıyıköy’ün güzelliklerini keşfetmeden, Panayır İskelesi Koyu, Poliçe Koyu, Kıyıköy Halk Plajı'nda denize girmeden olmaz. Ayrıca Aşağıpınar ve Kanlıgeçit Höyüğün’de tarihin kokusunu almadan, Türkiye'nin en büyük 10 mağarasından biri olan Dupnisa Mağarası’nı görmeden, Pehlivanköy’de 100 yıllık gelenek Pavli Panayırı’nda bulunmadan, Vize’de dinlenmeden, yörede yetişen hayvanların nefaseti yüksek etleriyle hazırlanan yemeklerinden yemeden Kırklareli’nin tadına varılmaz.

Tarihin Kokusunu Almak İçin Gezilecek Yerler

• Şehir merkezinde bulunan Hızırbey Camii’nin bir diğer adı da Büyük Camii. 1383 yılında Köse Mihalzade Hızır Bey tarafından yaptırılanmış, kare planlı bu cami, bazı kaynaklarda Avrupa’nın en eski camisi olarak geçiyor. Hızırbey Camii, aynı anda 1000 kişinin ibadet edebileceği bir kapasiteye sahip.
• Babaeski Köprüsü köprü, 1633 yılında 4. Murat döneminde yapılmış. Osmanlı ordularının İstanbul’dan Rumeli’ye doğru uzanan sefer yolunun önemli geçiş noktalarından biri olduğundan tarihte yeri büyük.
• Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü Lüleburgaz Deresi’nde Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Kervan ve posta yolları üzerindeki suları aşmak için yapılan köprünün Lüleburgaz tarafı orijinal piramit görünümünü korurken, diğer tarafı tamirat sırasında koni biçiminde inşa edilmiş.

Görsel Şölen Yaşatacak Yerler

• Dağcılık, kampçılık ya da doğa yürüyüşüyle ilgilenenlerin gitmeyi tercih ettiği Istranca Dağları Trakya'nın Karadeniz kıyılarına paralel olarak, Bulgaristan'dan İstanbul’a kadar yaklaşık 300 kilometrelik bir dağ zinciri.
• Dupnisa Mağarası, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesinin Sarpdere Köyü sınırları içinde bulunan Trakya’nın turizme açılmış tek mağarası. Türkiye- Bulgaristan sınırını çizen Rezve Deresi de yine mağaranın içinden çıkan doğal kaynak suyundan meydana gelmekte.

Nerede Ne Yesek?

• Yokluktan doğan lezzet olarak da bilinen papara su, bayat ekmek ve tere yağdan yapılıyor. Su yerine et suyu ekleyebileceğiniz gibi içine lor peyniri de ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
• Kırklareli'de köfte ve kasap kültürü çok yaygındır. Yanında soğan ve salçalı sos ile ikram edilen Kırklareli köftesi, farklı bir lezzet deneyimi sunuyor.
• Bir göçmen yemeği olan kaçamak, mısır unundan yapılıyor ve kıvamını tutturmak pek de kolay değil. Kırklareli’de Poyralı pancar pekmezi ile servis edilen yemeği; lor peyniri, kavurma ve yoğurtla da yiyebilirsiniz.
• Kırklareli’nin meşhur yöresel lezzetlerinden biri de kupriva. Isırgan otundan hazırlanan bu yemeğin sağlığa faydaları ise saymakla bitmiyor.

Kırklareli’nin tarihini, doğasını, yemeklerini say say bitmez. Siz iyisi mi bi’ Kırklareli otobüs bileti alın, bu tarih ve doğa kokan şehrin keyfini çıkarın.

Pamukkale Turizm ile İzmir-Kırklareli arası yaklaşık 658 kilometredir. Tüm seferlerimizin güzergahı, mola yeri ve seyahat süresi gibi detaylarını mobil uygulamamız ve web sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

Kırklareli yakınlarındaki diğer sefer noktalarımız

Kırklareli
Otobüs Bileti
Lüleburgaz
Otobüs Bileti
Vize
Otobüs Bileti